Jij bent niet gemaakt voor inconsistente harten

inzicht Sep 4, 2017

Jij bent niet gemaakt voor harten die niet weten hoe ze lief kunnen hebben. Harten die niet van plan zijn om te blijven. Harten die niet op zoek zijn naar 'voor altijd'. Harten die niet op zoek zijn naar andere harten waarbij jij je thuis bij voelt.

Jij bent niet gemaakt voor harten die niet diep kunnen voelen of voor harten die niet bij elke hartslag liefde voelen. Jij bent niet gemaakt voor harten die niet weten hoe het is om gebroken te worden, hoe het is om eenzaam te zijn, of hoe het is om iemand te missen.

Jij bent niet gemaakt voor harten die jou leren om niet te voelen, leren hoe emotieloos te zijn, leren hoe je gewend raakt aan leegte, leren hoe minder lief te hebben. Jij bent niet gemaakt voor harten die je dwingen op je hoede te zijn, voorzichtig te zijn of bang te zijn.

Jij bent niet gemaakt voor harten die er niet klaar voor zijn om jouw liefde in zijn volledigheid te accepteren. Jij bent niet gemaakt voor harten die niet weten hoe ze jouw hart en alles wat het te bieden heeft, weten te waarderen. Jij bent niet gemaakt voor harten die denken dat jou liefde te intens is.

Jij bent niet gemaakt voor inconsistente harten. Jij bent niet gemaakt voor harten die je in duizend stukken breken. Jij bent niet gemaakt voor harten die jou niet het gevoel heel te zijn, geven.

Jij bent gemaakt voor dappere harten, voor felle harten, voor harten die volledig voor je gaan, voor harten die zich in je armen werpen. Jij bent gemaakt voor harten die jouw scherpe randjes zachter maken, harten die jouw inspireren om alles en meer te voelen. Jij bent gemaakt voor harten die jouw over en over willen laten struikelen, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken of je valt of jezelf pijn doet.

Jij bent gemaakt voor harten die nog steeds liefhebben, zelfs nadat die harten te vaak gebroken zijn. Jij bent gemaakt voor harten die nog steeds weten wat liefde is, alsof ze nog nooit zijn gekwetst. Jij bent gemaakt voor grote harten en harten die niets minder voor lief nemen dan grootse liefde.

Jij bent niet gemaakt voor harten die makkelijk breken. Jij bent niet gemaakt voor harten die opgeven. Jij bent niet gemaakt voor harten die van jou houden op de ene dag, en je in de steek laten de volgende dag. Jij bent gemaakt voor stevige, sterke harten die je opsluiten in hun liefde zodra je ze gevonden hebt. Jij bent gemaakt voor harten die weten hoe ze waardevolle harten zoals die van jouw kunnen beschermen en veilig houden. Jij bent gemaakt voor harten die er niets aan kunnen en willen doen dat ze verliefd raken op harten zoals de jouwe.[^n]

Vrije vertaling van het artikel van Rania Naim