Geen woorden, maar daden

inzicht Aug 28, 2017

Niet zo lang geleden een fijn gesprek gehad met mijn vrouw. Ze heeft in de afgelopen weken veel aan zichzelf gewerkt, en is tot inzichten gekomen. Toen ze deze inzichten met mij deelde, ging er wel weer even een pijnscheut door mij heen. Eentje van melancholisch verlangen en verdriet.

Haar inzichten waren namelijk zodanig van aard, dat ik dacht: "Wow, ze verlangt eindelijk die fijne dingen die ze zo vervelend vond in de afgelopen jaren." Te laat voor ons. Wat enorm jammer en zonde. Wat nu, als we nog het respect (wat we volgens mij zeker wel hebben gezien de manier waarop de scheiding verloopt), het verlangen en de lust hadden of opnieuw zouden kunnen opbrengen?

De dingen die ze mist zijn onder andere het samen op de bank knuffelen. Wow, hoe ik dat heb gemist. Die behoefte was er niet of nauwelijks. Het losbandig leven en zoveel mogelijk sekspartners hebben: 'Wat ben ik aan het doen? Ieuw'.

Alsof ze ineens de stap naar 'emotionele volwassenheid' heeft gezet op dit vlak. Ai ai ai. Dat deed toch even pijn, want nu is het te laat.

Of was dit nodig voor haar om die stap te kunnen zetten? Ondanks dit gebeuren, was ik gelukkig wel snel weer met beide voeten op aarde, en voelde ik de rust wederkeren binnen enkele minuten. En daarmee kreeg ik de bevestiging dat ik ook wel aan mijzelf heb weten te werken. Een wijs iemand zij ooit; "Not my circus, not my monkeys".

Jammer, maar loslaten. What's meant to be, will be. Geen woorden, maar daden. Alhoewel het moeilijk is om deze dingen in daden om te zetten als je niet met elkaar in een 'romantische' relatie bent, of gaat zijn.

Geluk voor de opvolger? Degene die mijn plekje naast haar zijde in zal gaan nemen? Ik denk het wel. Als het lukt dit in daden om te zetten. Ze is in ieder geval wel al met haar ogen naar anderen gericht. Ze beseft ook dat het nu nog niet goed voelt om met iemand anders verder te gaan. En dat is goed van haar.

Ik? Ik hoop iemand te ontmoeten die (ook) deze inzichten bezit. Waar oh waar ben je? Recht voor mijn neus, zucht.

Eerst maar weer eens even verder genezen. Ik ben er nog niet helemaal.