Geef het tijd

persoonlijk Nov 1, 2017

Na een gesprek met mijn psycholoog, was de conclusie eigenlijk vrij eenvoudig: Geef het de tijd.

Ik voel mij de afgelopen dagen doelloos, eenzaam, en lethargisch. Ik krijg maar weinig dingen gedaan, vergeet ze, of het lukt gewoonweg niet. De dingen die ik graag wil, zijn dus een betekenisvol doel, graag weer in het zadel klimmen en een nieuwe start maken. Maar dat gaat gewoon nog even niet.

Wat is een betekenisvol doel voor mij? Iets waar ik nog niet echt een antwoord op kan geven. Dus hoe ga ik in het zadel klimmen zonder een betekenisvol doel? Niet. Een nieuwe start maken? Dat kan nog even niet, er moeten eerst nog wat andere zaken geregeld worden.

Kortom, geef het de tijd. Laat het even gebeuren. Maak een lijst van dingen die ik wil doen, nog moet doen, en ga ze 1 voor 1 te lijf.

Schrijf dingen op, bekijk dingen die ik in het verleden heb geschreven en hou daar aan vast.

Dus dan ga ik dat maar doen voor nu :-)